Bejelentkezés

E-learning képzés

A bejelentett felnöttképzési tevékenységként elismert Fenntartható éllemiszerlánc referens képzés folytatásaként most e-learning típusú vizsgalehetőséget biztosítunk. Részletek...
Bemutatkozás Nyomtatás Email

Munkánkkal segíteni és támogatni kívánjuk az élelmiszerlánc minden pontját, a termelőt, a feldolgozót, az áru terítésével, értékesítésével és megsemmisítésével foglalkozó összes vállalkozást, magánszemélyt, hivatalt, kutatót, oktatót és nem utolsósorban a fogyasztót, akiért a lánc összes résztvevője dolgozik.

A felhasználótól, vagy fogyasztótól elvárjuk, hogy vakon bízzon a megvásárolható és fogyasztható élelmiszerek minőségében. Mi a Foodlawment Egyesület tagjai mindent meg akarunk tenni annak érdekében, hogy ez a bizalom méréseken, vizsgálatokon, ellenőrzéseken és az információk kényelmes, gyors hozzáférésén alapulhasson.

A fogyasztókat minél többféle módon szeretnénk kiszolgálni, egyrészt gyűjtjük, és hozzáférhetővé tesszük a termeléssel, a feldolgozással, a csomagolással, az értékesítéssel és a megsemmisítéssel kapcsolatos információk közreadását, megszervezzük a nemzeti és nemzetközi riasztások minél gyorsabb megjelentetését, támogatni kívánjuk a fogyasztóvédelmet, elő kívánjuk segíteni a vásárlói jogok megismertetését. Szerződött Egészségügyi intézmények (kórházak, rendelők) és háziorvosok adatait is elérhetővé tesszük.

E célok érdekében weblapot tartunk karban, előadásokat, konferenciákat szervezünk, pályázatokat írunk ki, díjakat alapítunk és ítélünk oda. Nagy hangsúlyt fektetünk e tevékenységek megjelentetésére a sajtóban és más médiákban. Szeretnénk kivívni a civil fogyasztók bizalmát, támogatni kívánjuk törekvéseiket nem csak az egészséges élelmiszerekre vonatkozóan, hanem az egészséges életmód megismerésében is.

Az élelmiszerlánc eseményei között, az eseménykezelés szempontjából fontosnak tartjuk a hibák és problémák utólagos felderítését.

Céljaink érdekében keretet kívánunk adni kutatásoknak, oktatásnak, az ellenőrző tevékenység tárgyi és személyi feltételeinek támogatásának. Mindezt átlátható módon, tagjaink aktív közreműködésével kívánjuk végezni.

Az egyesület tagja lehet minden olyan természetes és jogi személy, aki az Egyesület Alapszabályát elfogadja, fizeti a megállapított tagsági díjat, ha a belépési nyilatkozatot kitölti s kész közreműködni az Egyesület munkájában.

Pártoló tag lehet minden olyan, az Egyesület Alapszabályát elfogadó természetes személy és jogi személy, aki, vagy amely az Egyesület támogató tevékenységéért a küldöttgyűlés annak nyilvánít és a belépési nyilatkozatot kitölti.

Mindezen tevékenységünket, mint önálló jogi személy, pártoktól és politikai tevékenységtől függetlenül, az Etikai Kódex, az Alapszabály és a közhasznú szervezetekről szóló tv. 26. § c) bekezdés pontjában meghatározottak szerint, eleget téve a ránk vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek.