Bejelentkezés

E-learning képzés

A bejelentett felnöttképzési tevékenységként elismert Fenntartható éllemiszerlánc referens képzés folytatásaként most e-learning típusú vizsgalehetőséget biztosítunk. Részletek...
Céljaink Nyomtatás Email

A Foodlawment Egyesület céljai 

A Foodlawment Egyesület legfőbb célja az élelmiszerlánc védelme, fenntartása és megőrzése a jövő nemzedékei számára. Az élelmiszerláncot csak úgy őrizhetjük meg, és fenntartható fejlődéséről csak úgy beszélhetünk, ha az érdekeltek - így a fogyasztó, a vállalkozók, a hatóság valamint az oktatás-tudomány - valódi kölcsönössége létrejön, amelyre ez a magyar kezdeményezés, az Európai Élelmiszerlánc Parlament, a Foodlawment folyamatosan, tudatosan törekszik.

A fentiek jegyében az alábbi célokat valósítjuk meg tagjaink és pártolóink segítségével:

  1. A Foodlawment a tudomány-oktatás képviselőinek bevonásával új összefüggésekre világít rá.
  2. A Foodlawment egy Európai szinten összefogott, a fenntarthatóan fejlődő, mindamellett értékeiben megőrzött, európai élelmiszerláncot szolgáló kutatás- fejlesztési-innovációs, hatékony információáramláson alapuló tudásközpont hálózatot kíván létrehozni és üzemeltetni.
  3. A Foodlawment aktívan részt vesz a fenntarthatóságot szolgáló fogyasztói tudatosság kialakításában. Az élelmiszerlánc szereplői munkájának az értéke, a fogyasztók és a többi szereplő informálásából származik; ugyanis a vállalkozóktól, hatóságoktól és a tudomány-oktatás szereplőitől származó információk hiányában a fogyasztó a legtöbb esetben egyedül a termék ára és a reklámok lapján fog dönteni. Megismerve a termék vásárlásának, fogyasztásának előnyeit, milyen – akár közös – problémákat előzhet meg, mennyivel nő az élettartama, javul az életminősége a felhasználónak, meggyőződésünk szerint pozitívan, mindannyiunk megelégedésére befolyásolhatjuk fogyasztását.
  4. A Foodlawment aktívan részt vesz a jövő nemzedékek szemléletformálásában. A speciális Food Chain – Gyerek programjaink keretében a „DANI  a búzaszem”, kalandos történetén keresztül már az óvodás kortól bevonjuk a „kisfogyasztót” az élelmiszer információ „ESZTER-LÁNCÁBA”.
  5. A Foodlawment támogatja a kiváló minőségű élelmiszereket előállító európai és kiemelten a hazai vállalkozókat. A Foodlawment  javaslatot dolgoz ki a szabályozások olyan irányú változtatására, hogy egy-egy térség hagyományos termékeinek lokális piacra jutását elősegítse. Fontos, hogy a kiváló termékek eredetéről és előállításuk módjáról alapvető, releváns információk szülessenek, melyek a fogyasztókat pozitívan befolyásolják vásárlói döntésük során.
  6. A Foodlawment támogatja az élelmiszerlánc felügyeleti hatóságok hatékony ellenőrzést célzó törekvéseit. Az Európában jelenleg is létező élelmiszerlánc események, járványok, mérgezések, fertőzések, hamisítások és csalások nyilvántartó, tájékoztató rendszereivel, az azokat üzemeltetőkkel olyan, az adatok gyors, hatékony hiteles átadásán alapuló együttműködést köt az Egyesület, amellyel az események jelenleginél sokkal hatékonyabb kezeléséhez, megelőzéséhez szándékozunk információt, iránymutatást, segítséget nyújtani, annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb időn belül, megfelelő módon kerüljön ki a fogyasztásból a nem megfelelő termék, rendszer, vállalkozás.
  7. A Foodlawment a fenntartható mezőgazdasági termelés kapcsán kiemelt jelentőségű feladatának tekinti, hogy megtalálja mezőgazdaság, s azon belül az élelmiszerlánc valamint a környezet kölcsönösségének alapjait, szabályait, folyamatos egymásra hatását, s ennek megfelelően, tudatos, mutualisztikus rendszereket működtet.  

Csatlakozzon Ön is Egyesületünkhöz, és segítse munkánkat!