TEJkérdés Igaz - Hamis
A tej és termékei a legkönnyebben értékesíthető tápanyagokat tartalmazzák( fehérje, zsír, vitamin és ásványi anyag forrás)
IgazHamis
Tejcukor intoleranciát a fogyasztók bizonyos körében egy emésztőenzim hiánybetegség okozza.
IgazHamis
A megszületett gyermekek mintegy 2%-a szenved tejallergiában, s döntő hányaduk felnőttkorára 'kinövi' ezt a 'hátrányát'.
IgazHamis
A csontritkulás (oszteoporozis) megelőzésében a tejfogyasztás nem játszik szerepet.
IgazHamis
A csontritkulás (oszteoporozis) megelőzésében a tej Ca csak megfelelő D vitamin ellátottság, amelyet a bór is támogat és a stroncium segítsége mellett hatékony.
IgazHamis
A tej D vitamin tartalma kiemelkedő.
IgazHamis
A tej, folátkötő savófehérjéjének könnyű felszívódása okán és a B6, B12 tartalmának köszönhetően érelmeszesedés és vérrögképződés megakadályozásában játszik szerepet.
IgazHamis
A sajt fogyasztása után a fogzománcot fehérje és zsiradék vonja be, s a szuvasodást okozó baktériumok ezért nehezen tudnak megtelepedni.
IgazHamis
A tej a kalcium mellett jelentős szelén tartalommal rendelkezik, ezáltal közvetve antioxidáns hatású is, illetve közvetlenül a hámszövetek megbetegedésében megelőző segítséget nyújt.
IgazHamis
A tej olyan élelmiszer alapanyag, amelyből a legtöbb közvetlen termék készül, amelyek aztán további népszerű ételek alapanyagai.
IgazHamis
Amennyiben itt megadja adatait, értékeljük válaszait és belépőjegyeket ajánlunk a FÉVIT- ZEMPLÉN 2011 rendezvényeire.